10.8 C
Skopje
E shtunë, 16 Tetor, 2021

Analiza

Cfarë i kontribuon përfaqësimit të dobët te grave në jetën politike?

Cfarë i kontribuon përfaqësimit të dobët te grave në jetën politike, respektivisht kthimit te kesaj situate ne kahje pozitive?   Shkruan: Sefer Tahiri   Dy lajme kohëve të...

Reformat në sistemin mediatik në pikën zero

Autor: Sefer Tahiri Sistemi mediatik në Maqedoni ka vite që është në krizë të thellë, që më tepër është reflektim i krizës së thellë politike,...

Intervista

Kryetari i Komunës së Bogovinës, Albon Xhemaili, në një intervistë në kuadër të projektit “Mali Sharr-diga e fundit kundër katastrofës natyrore”, i financuar nga Civica Mobilitas, thotë se komuna që ai drejton nuk është kundër shpalljes së Malit Sharr park nacional, por bashkë me këtë duhet gjetur edhe zgjidhje për problemin me ujin e pijshëm për vendbanimet e kësaj...
Në një intervistë në kaudër të projektit “Mali Sharr-diga e fundit kundër katastrofës natyrore”, të mbështetur nga Civica Mobiltas, eksperti i mjedisit jetësor Hisen Xemaili, thotë se me shpalljen e Malit Sharr park nacional në asnjë rast nuk do të rrezikohen veprimtaritë e njerëzve që gravitojnë brenda parkut dhe përreth tij. Përkundrazi, thotë ai, do të stumulohen mundësi tjera, do...
Në këtë intervistë të raelizuar nga BIRC, në kuadër të projektit “ Mali Sharr-diga e fundit kundër katastrofës ekologjike”, i mbështetur nga Civica Mobilitas, kryetarja e Komunës së Tetovës, Teuta Arifi thotë se të gjithë së bashku duhet të punojmë për mbrojtjen e mjedisit. Ajo thotë se ngritja e vetëdijes së qytetarëve për ruajtjen e ambientit mbetet një aspekt...

Politikë

BIRC OFRON MUNDËSI TRAJNIMI DHE PUNËSIMI PËR GAZETARË TË RINJ – APLIKO KËTU!

THIRRJE E HAPUR P PËR PJESËMARRJE   Për trajnim tremujor në kuadër të projektit “Nxitja e debatit...

BIRC NIS FUSHATËN PËR MALIN SHARR

Me qëllim të sensibilizimit të opinionit publik për nevojën e mbrojtjes së natyrës dhe biodiversitetit,...

LIGJI PËR SHARRIN NË PARLAMENT: ÇFARË PËRMBAN PROJEKTI I PARKUT NACIONAL?

Nga BIRC Propozimi i ligjit për shpalljen e Malit Sharr për Park Nacional tanimë ka...

THIRRJE E HAPUR PËR PJESËMARRJE: “MEDIA INCUBATOR” PËR GAZETARË NGA MAQEDONIA E VERIUT

Goethe-Institut Shkup dhe Instituti Ballkanik për Bashkëpunim Rajonal (BIRC) ftojnë të gjithë gazetarët ose studentët...

KARVANI SENSIBILIZUES NDALET “TE DUSHKU” NË KAMJAN

OJQ BIRC në kuadër të projektit " Mali Sharr-diga e fundit kundër katastrofës natyrore" i...