Zigzag: Deponitë e “egra” – si të zbuten? (VIDEO)

0
5413

Autor: Seladin Xhezairi

 

 

Problemi i mosmenaxhimit të mbeturinave këto ditë të nxehta verore ka rikthyer në qendër të vëmendjes çështjen e deponive që vazhdojnë  të mbeten të egra dhe, sit ë tilla po zënë frymën e qytetarëve – anekënd vendit – nga Struga e gjer në Kumanovë. Sdo mend, kërkohet për kushtim – nga institucionet – lokale e qendrore, por edhe i vet ne qytetarëve.  Për të biseduar për këtë çështje, kësaj radhe të ftuar në Zigzag janë Besa Tateshi nga Ministria e Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor, Nevzat Bejta, kryetar i komunës së Gostivarit dhe Arianit Xhaferi nga Shoqata joqeveritare ‘Ecco Gerrilla’.

Ky emision  realizohet në kuadër të projektit të për  trajtimin, pse jo dhe zgjidhjen e problemeve të qytetarëve nëpërmjet debateve televizive ndërmjet përfaqësuesve të institucioneve dhe të shoqërisë civile. Projekti realizohet nga Qendra Maqedonase për Bashkëpunim Rajonal, me mbështetje financiare nga programi Civika Mobilitas, kurse e zbatojnë TV Art Channel në partneritet me Institutin Ballkanik për Bashkëpunim Rajonal (BIRC).

 

ZIGZAG: DEPONITË E ‘EGRA’ – SI TË ZBUTEN?

Gepostet von Klan Macedonia Television am Montag, 7. August 2017

 

 

SHARE
Previous articleSHQIPTARËT ETNIKË DHE IDENTIFIKIMI ME MAQEDONINË
Next articleRAPORT: GJENDJA E MEDIAVE ONLINE NË MAQEDONI
Instituti Ballkanik për Bashkëpunim Rajonal – BIRC është organizatë joqeveritare dhe jopartiake, tërësisht e pavarur në funksionimin e saj, me seli në Tetovë. Organizata angazhohet për promoviminin dhe praktikimin e gazetarisë kualitative dhe hulumtimeve shkencore në realizimin e qëllimeve të saja për një shoqëri me vlera demokratike, për institucione transparente, për një demokraci funksionale dhe për një shtet apo rajon progresiv dhe bashkëpunues. BIRC përfshinë ekspertë të dëshmuar nga fusha e gazetarsisë hulumtuese, e analizave nga të gjitha vendet e Ballkanit dhe më gjerë.