ДОКУМЕНТАРЕЦ / КАРАВАН НА БИРС ЗА СЕНЗИБИЛИЗИРАЊЕ НА ГРАЃАНИТЕ ЗА ЗАШТИТА НА ПРИРОДАТА

18 последователни месеци БИРС го реализира караванот во рамките на проектот „Шар Планина – последната брана против елементарна непогода“, поддржан од CIVICA MOBILITAS. Дел од средбите на БИРС со граѓани и други невладини организации се дел од овој документарен филм насловен „БИРС-караван за сензибилизација на граѓаните за заштита на природата“. Покрај караванот, за да се подигне свеста дека Шара ќе треба да биде прогласена за национален парк, БИРС изработи уште 4 документарни филмови и една регионална конференција.

Subscribe to our e-mail list and stay up-to-date with all our news.


B-IRC © 2024. All Rights Reserved. 
 Privacy Policy

to top