Зигзаг: Диви депонии – како да се ублажат? (ВИДЕО)

0
1051

Автор: Селадин Џезаири

 

 

Проблемот со лошото менаџирање со отпадот во овие жешки летни денови е во центарот на вниманието за прашањето на дивите депонии, кои продолжуваат да бидат диви и како такви ги задушуваат граѓаните на сите страни на  земјата – од Струга до Куманово. Несомнено се бара посветеност  од институциите – локалната и централната власт, но исто така и од  граѓаните. За да се разговара за ова прашање, овој пат поканети на „Зигзаг“ се Беса Татеши од страна на Министерството за животна средина и просторно планирање, Невзат Бејта, градоначалник на Гостивар и Аријан Џафери од невладината организација „Еко Герила“.

Oва емисија се спроведува во рамките на проектот за третирање а зашто да не и за решавање на проблемите на граѓаните преку телевизиските дебати меѓу претставници на институции и граѓанското општество. Проектот се спроведува од страна на Македонскиот центар за регионална соработка (МЦМС), со финансиска поддршка од програмата  на Civika Mobilitas, а се спроведува од страна на ТВ Арт канал во партнерство со Балканскиот институт за регионална соработка.

 

ZIGZAG: DEPONITË E ‘EGRA’ – SI TË ZBUTEN?

Gepostet von Klan Macedonia Television am Montag, 7. August 2017