28.8 C
Skopje
E diel, 24 Shtator, 2023

Analiza

TRENDI SHQETËSUES I ZVOGËLIMIT TË BESUESHMËRISË NË MESIN E SHOQËRISË CIVILE...

Shkruan: Katerina Kollozova Heqja së vetos bullgare për fillimin e negociatave të Maqedonisë së Veriut me Bashkimin Evropian, që u zhvilluan në verën e vitit...

PAFUNDËSIA E QENIES NJERËZORE NË DIMENSIONET E ETIKËS

Jo çdo raport dhe veprim njerëzor përcaktohet nëpërmjet normave dhe sanksioneve juridike apo rregullave tjera. Dimensioni përcaktues dhe diferencues i qenësisë njerëzore është vetëkontrolli...

Intervista

Digjitalizimi dhe përmirësimi i cilësisë së shërbimeve është prioriteti ynë kryesor, theksoi Ministri i Shoqërisë Informatike dhe Administratës (MSHIA) Azir Aliu, i cili sot mori pjesë në një auditorium të organizuar nga Instituti Ballkanik për Bashkëpunim Rajonal (BIRC) me temë: “Maqedonia e Veriut – sot dhe nesër”, e cila u mbajt në ambientet e Universitetit të Evropës Juglindore në...
Instituti për Bashkëpunim Rajonal (BIRC) sot në hapësirat e Universitetit të Europës Juglindore, organizoi auditorium me Zëvendëskryeministrin e Parë, Artan Grubi. Tema e diskutimit ishte “Maqedonia e Veriut – sot dhe nesër”. Shkruan: Enis Shaqiri Gjatë kësaj ngjarje, Zëvendëskryeministri Grubi deklaroi se po punohet për të siguruar 80 vota për ndryshimet kushtetuese, pavarësisht propagandës së opozitës. “Më vjen keq për propagandën që...
Intervistë me Dr. Katerina Kollozovën, drejtoreshë e Institutit për Shkenca Sociale dhe Humane, e cila së bashku me organizatat partnere realizon projektin “Përmes depolarizimit në institucionet demokratike, stabile dhe institucione gjithëpërfshirëse: Kontribut i shoqërisë civile”.   IMA: Çfarë qëllimi dëshironi të arrini me platformën e re mediatike #depolarizohu, e cila së fundi u lansua nga Instituti për Shkenca Sociale dhe Humane –...

Politikë

PËRFAQËSUES TË INSTUTIT BIRC NË VIZITË PUNE NË BERLIN

DCAF dhe Stiftung Neue Verantwortung (SNV) bashkëorganizuan një vizitë pune në Berlin, e realizuar nga...

TRENDI SHQETËSUES I ZVOGËLIMIT TË BESUESHMËRISË NË MESIN E SHOQËRISË CIVILE NË MAQEDONINË E VERIUT

Shkruan: Katerina Kollozova Heqja së vetos bullgare për fillimin e negociatave të Maqedonisë së Veriut me...

MBI RAPORTIN E SKRININGUT PËR MAQEDONINË E VERIUT

Nga Instituti për Shkenca Sociale dhe Humane, Shkup Qasja ndërsektoriale praktikisht ende mungon në planifikimin e...

PSE ADMINISTRATA E PARTIZUAR ËSHTË RREZIK PËR DEMOKRACINË?

Republika e Maqedonisë së Veriut, si dhe vendet e tjera të rajonit me të kaluar...

FILLON PROJEKTI “MEDIAT PËR BE-në”, GЕЕR: MEDIAT NA DUHEN SI PARTNERE NË RRUGËN DREJT BE-së

Me mbështetjen e Bashkimit Evropian, Eurothink – Qendra për Strategjitë Evropiane dhe partnerët ALDA dhe...