Зигзаг: Диви депонии – како да се ублажат? (ВИДЕО)

0
5414

Автор: Селадин Џезаири

 

 

Проблемот со лошото менаџирање со отпадот во овие жешки летни денови е во центарот на вниманието за прашањето на дивите депонии, кои продолжуваат да бидат диви и како такви ги задушуваат граѓаните на сите страни на  земјата – од Струга до Куманово. Несомнено се бара посветеност  од институциите – локалната и централната власт, но исто така и од  граѓаните. За да се разговара за ова прашање, овој пат поканети на „Зигзаг“ се Беса Татеши од страна на Министерството за животна средина и просторно планирање, Невзат Бејта, градоначалник на Гостивар и Аријан Џафери од невладината организација „Еко Герила“.

Oва емисија се спроведува во рамките на проектот за третирање а зашто да не и за решавање на проблемите на граѓаните преку телевизиските дебати меѓу претставници на институции и граѓанското општество. Проектот се спроведува од страна на Македонскиот центар за регионална соработка (МЦМС), со финансиска поддршка од програмата  на Civika Mobilitas, а се спроведува од страна на ТВ Арт канал во партнерство со Балканскиот институт за регионална соработка.

 

ZIGZAG: DEPONITË E ‘EGRA’ – SI TË ZBUTEN?

Gepostet von Klan Macedonia Television am Montag, 7. August 2017

 

 

 

SHARE
Previous articleПотребата од инклузија на културните вредности на помалите заедници
Next articleИЗВЕШТАЈ: СИТУАЦИЈАТА СО ОНЛАЈН МЕДИУМИТЕ ВО МАКЕДОНИЈА
Балкански институт за регионална соработка – BIRC е невладина и непартиска, целосно независна во своето работење, со седиште во Тетово. Организацијата е посветена на промоција и практикување на квалитетното новинарство и научните истражувања во остварување на своите цели за општество со демократските вредности, транспарентни институции, функционална демократија и за создавање на регион на соработка и просперитет. BIRC е составена од докажани експерти од сферата на новинарството и науката.