23.8 C
Skopje
недела, септември 24, 2023

АНАЛИЗА

ЗАГРИЖУВАЧКИОТ ТРЕНД НА НАМАЛЕН КРЕДИБИЛИТЕТ КАЈ ГРАЃАНСКОТО ОПШТЕСТВО ВО СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА

Пишува: Катерина Колозова Последиците од укинувањето на бугарското вето на преговорите на Северна Македонија што се одржаа летото 2022 година, под француското претседателство со Европската...

ДАЛИ ЌЕ ПОМИНАТ УСТАВНИТЕ ИЗМЕНИ И ШТО АКО НЕ ПОМИНАТ?

Најдобар начин да се предвиди иднината е таа да се создаде. Токму политичките елити, овластени со гласот на граѓанинот, ја креираат оваа иднина. По...

ИНТЕРВЈУ

ИСТРАЖУВАЊЕ

Демократија

ПРЕТСТАВНИЦИ НА ИНСТИТУТОТ БИРЦ ВО СТУДИСКА ПОСЕТА НА БЕРЛИН

DCAF и Stiftung Neue Verantwortung (SNV) коорганизираа работна посета на Берлин, одржана од 5-7 септември,...

ЗАГРИЖУВАЧКИОТ ТРЕНД НА НАМАЛЕН КРЕДИБИЛИТЕТ КАЈ ГРАЃАНСКОТО ОПШТЕСТВО ВО СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА

Пишува: Катерина Колозова Последиците од укинувањето на бугарското вето на преговорите на Северна Македонија што се...

СТОЈАЛИШТЕ ПО ПОВОД ИЗВЕШТАЈОТ ДО СКРИНИНГ ПРОЦЕСОТ ЗА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА, СО ОСВРТ НА ДЕМОКРАТСКИ ИНСТИТУЦИИ И ИНТЕРСЕКТОРСКИОТ ПРИОД

Од Институт за општествени и хуманистички науки, Скопје Интерсекторскиот приод е сѐ уште практично отсутен во...

ЗОШТО ПАРТИЗИРАНАТА БИРОКРАТИЈА Е ОПАСНА ЗА ДЕМОКРАТИЈАТА?

Република Северна Македонија, но и останатите земји од регионот со комунистичко минато, се уште прават...

ПОЧНУВА ПРОЕКТОТ „МЕДИУМИТЕ ЗА ЕУ“, ГИР: МЕДИУМИТЕ НИ ТРЕБААТ КАКО ПАРТНЕРИ НА ПАТОТ КОН ЕУ

Со поддршка од Европската Унија, Евротинк – Центарот за европски стратегии и партнерите АЛДА и...