БИРС ПОЧНУВА КАМПАЊА ЗА ШАР ПЛАНИНА

0
1733

Со цел подигнување на јавната свест за потребата од заштита на природата и биодиверзитетот, Балканскиот институт за регионална соработка БИРС започна да објавува видео пораки од разни општествени чинители.

Со оглед на иницијативата за прогласување на планината Шар за Национален парк, првите пораки од експерти, туристички работници или бизнисмени се токму на оваа линија.

Еве неколку од нив: