12 C
Skopje
E mërkurë, Prill 8, 2020

Analiza

MASIVISHT PËR TË ARDHMEN E NDRITUR

Referendumi i së dielës paraqet një moment kthese substanciale për qytetarët e Maqedonisë. Për herë të parë në një referendum në vend janë angazhuar...

Zigzag: Deponitë e “egra” – si të zbuten? (VIDEO)

Autor: Seladin Xhezairi     Problemi i mosmenaxhimit të mbeturinave këto ditë të nxehta verore ka rikthyer në qendër të vëmendjes çështjen e deponive që vazhdojnë  të...

Intervista

“Numri një” i Qendrës për Gazetari Hulumtuese SCOOP, Xhelal Neziri, është një prej gazetarëve më të shquar në Maqedoni, dhe një ndër të paktët që për një kohë të gjatë merret me gazetari hulumtuese, e cila dita – ditës po bëhet më e rrallë në mediat jo vetëm në Maqedoni, por në përgjithësi, si pasojë e trendit të tabloidizimit...

Politikë

RIFORMATIMI I KDP-SË, AGORA E GAZETARISË ANALITIKE

Autor: Bardhyl Zaimi   Kur e nisëm fillimisht KDP, ne, një grup gazetarësh, e menduam si një...

SHQIPTARËT ETNIKË DHE IDENTIFIKIMI ME MAQEDONINË

Nga Xhelal NEZIRI*   Që në fillim do të marr të drejtën të përmbledh dëshirat që qytetarët...

ZGJEDHJET NË SHBA – VËSHTRIM NGA BALLKANI

Nga Xhelal NEZIRI*   Kontrovers, konfliktuoz, i ashpër në qëndrime që shpesh përmbajnë gjuhë të urrejtjes, kandidati...

Hulumtime