11.1 C
Skopje
вторник, октомври 22, 2019

АНАЛИЗА

МАСОВНО И ОБЕДИНЕТИ ЗА НАШАТА ЗАЕДНИЧКА ИДНИНА

Референдумот во неделата претставува значителна пресвртна точка за граѓаните на Македонија. За прв пат на референдум во земјата се вклучени повеќето граѓани, без разлика...

ЖЕНИТЕ ВО ЈАВНИОТ ЖИВОТ, ЕДНА СЛИКА СО МНОГУ НЕДОСТАТОЦИ!

Учеството на жената во јавниот живот во Македонија е сеуште одсутно и се представува преку доминација на мажите. Десетици организации во земјата веќе го...

ИНТЕРВЈУ

Пишува: Лиридона Весејли   Во модерниот свет, каде развојот на технологијата се одвива со незамислива брзина, создавањето, поседувањето, преносот, односно пласирањето на информацијата е претворена во вистинска трка со времето. Се разбира, граѓаните сакаат да бидат навреме и точно информирани, бизнисот сака преку информацијата да направи повеќе пари, а политичарите да стигнат до повеќе моќ и власт. Тоа што ќе го разгледаме...

ИСТРАЖУВАЊЕ

ПОЛИТИКА

ЖЕНИТЕ ВО ЈАВНИОТ ЖИВОТ, ЕДНА СЛИКА СО МНОГУ НЕДОСТАТОЦИ!

Учеството на жената во јавниот живот во Македонија е сеуште одсутно и се представува преку...

ДЕЦАТА СО ПОСЕБНИ ПОТРЕБИ: ЗАБОРАВЕНИ ОД ДРЖАВАТА, НЕВИДЛИВИ ЗА ОПШТЕСТВОТО (ВИДЕО)

Децата со посебни потреби не го добиваат потребното внимание од страна на институциите. Оваа празнина се...

ИНТЕРКУЛТУРНАТА КОМУНИКАЦИЈА ЗАГЛАВЕНА ВО ПРЕДРАСУДИТЕ (ВИДЕО)

Македонија се смета како мултикултурна земја, но во мултикултурната комуникација помеѓу заедниците, не било дозволено...

Се навестува ли крајот на етничките партии?

Дали може да се очекува во иднина да се надминат етничките прашања и да се...

ЖЕНИТЕ ВО ЈАВНИОТ ЖИВОТ, ЕДНА СЛИКА СО МНОГУ НЕДОСТАТОЦИ!

Учеството на жената во јавниот живот во Македонија е сеуште одсутно и се представува преку...