СЕЉАДИН ЏЕЗАИРИ

Аналитичар & Главен уредник на КДП.мк

Brief info

Сељадин Џезаири е искусен аналитичар, новинар и главен и одговорен уредник на порталот KLUBI I DEBATIT POLITIK (kdp.mk) при Институтот БИРЦ.

Новинарската кариера ја започнал како новинар-преведувач-спикер во Радио Југославија (1980-1982), за потоа да работи како дописник на ТВ Приштина и РИЛИНДЈА од Белград (1982-1990)

Џезаири бил дописник на ТВ Јутел од Косово (1990-1992), дописник на ББЦ од Скопје (1993 – 2002), новинар уредник на ББЦ во Лондон (2002-2011), дописник на приштинскиот весник „Коха” (2011-2012), член на Советот за радиодифузија на РСМ (2012-2014), директор на информативната програма на ТВ ART CHANNEL ( 2014-2017) и директор на информативната програма на Тв Клан М (2018-2021). 

Џезаири е добитник на наградата за кариера на Здружението на независни новинари во Тирана.

Subscribe to our e-mail list and stay up-to-date with all our news.


B-IRC © 2024. All Rights Reserved. 
 Privacy Policy

to top