Seladin Xhezairi

Analist & Kryeredaktor i KDP.mk

Brief info

Seladin Xhezairi është analist me përvojë, gazetar dhe kryeredaktor i portalit KLUBI I DEBATIT POLITIK (kdp.mk) pranë Institutit BIRC.

Karrierën gazetareske e filloi si gazetar-përkthyes-spiker në Radio Jugosllavia (1980-1982), më pas punoi si korrespondent i TV Prishtinës dhe RILINDJA nga Beogradi (1982-1990).

Xhezairi ishte korrespondent i TV Yutel nga Kosova (1990-1992), korrespondent i BBC-së nga Shkupi (1993-2002), gazetar dhe redaktor i BBC-së në Londër (2002-2011), korrespondent i gazetës së Prishtinës “Koha” (2011-2012), anëtar i Këshillit për Radiodifuzion të RMV-së (2012-2014), drejtor i programit informativ të TV ART CHANNEL (2014-2017) dhe drejtor i programit informativ të TV Klan M (2018-2021) .

Xhezairi është fitues i çmimit të karrierës së Shoqatës së Gazetarëve të Pavarur në Tiranë.

Subscribe to our e-mail list and stay up-to-date with all our news.


B-IRC © 2024. All Rights Reserved. 
 Privacy Policy

to top