Zigzag: Deponitë e “egra” – si të zbuten? (VIDEO)

Autor: Seladin Xhezairi

 

 

Problemi i mosmenaxhimit të mbeturinave këto ditë të nxehta verore ka rikthyer në qendër të vëmendjes çështjen e deponive që vazhdojnë  të mbeten të egra dhe, sit ë tilla po zënë frymën e qytetarëve – anekënd vendit – nga Struga e gjer në Kumanovë. Sdo mend, kërkohet për kushtim – nga institucionet – lokale e qendrore, por edhe i vet ne qytetarëve.  Për të biseduar për këtë çështje, kësaj radhe të ftuar në Zigzag janë Besa Tateshi nga Ministria e Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor, Nevzat Bejta, kryetar i komunës së Gostivarit dhe Arianit Xhaferi nga Shoqata joqeveritare ‘Ecco Gerrilla’.

Ky emision  realizohet në kuadër të projektit të për  trajtimin, pse jo dhe zgjidhjen e problemeve të qytetarëve nëpërmjet debateve televizive ndërmjet përfaqësuesve të institucioneve dhe të shoqërisë civile. Projekti realizohet nga Qendra Maqedonase për Bashkëpunim Rajonal, me mbështetje financiare nga programi Civika Mobilitas, kurse e zbatojnë TV Art Channel në partneritet me Institutin Ballkanik për Bashkëpunim Rajonal (BIRC).

 

https://www.facebook.com/ArtChannelTelevision/videos/1396053317098666/

 

 

Subscribe to our e-mail list and stay up-to-date with all our news.


B-IRC © 2024. All Rights Reserved. 
 Privacy Policy

to top